Πάνω από 1.600 νέες προσλήψεις κατανέμει στο σύνολο των νοσοκομείων της χώρας το υπουργείο Υγείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση ειδικών τμημάτων (Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, μονάδων για την ψυχική Υγεία), καθώς και σε εργαστηριακές ειδικότητες (ραδιολόγους, ακτινολόγους και ιατρικών εργαστηρίων). Η σχετική προκήρυξη εστάλη χθες στο ΑΣΕΠ και αφορά συγκεκριμένα σε 1.538 κενές οργανικές θέσεις. Ταυτόχρονα απέστειλε αίτημα στο ΑΣΕΠ για τη δέσμευση 6 θέσεων ΔΕ Τυφλών Τηλεφωνητών και 116 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε Νοσηλευτικά ΙδρύματαΕΚΑΒ και ΕΟΦ, ώστε να παραμείνουν ανοιχτές κενές μέχρι την κάλυψή τους από το προσωπικό που θα διοριστεί βάσει των διατάξεων του Ν.2643/1998 για τα ΑμεΑ.

Ακόμη, έχει εξασφαλιστεί πράξη υπουργικού συμβουλίου για άλλες 1.200 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, των οποίων η κατανομή οριστικοποιείται σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν κυρίως νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, τα οποία αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Σε δεύτερη φάση θα υλοποιηθεί η ικανοποίηση των αιτημάτων μετατάξεων.

Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει έγκριση και για 757 θέσεις μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας και σταδιακά ολοκληρώνεται η προκήρυξή τους από τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ιδιαίτερη έμφαση πάντως θα δοθεί στις ανάγκες των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και τμημάτων στα οποία υπήρχε παντελής έλλειψη γιατρών.

Για τις προσλήψεις που κατανεμήθηκαν χθες υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία ως προς την άμεση υλοποίησή τους, αφού η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχύτερους ρυθμούς· το ΑΣΕΠ θα καλύψει ένα μεγάλο ποσοστό των θέσεων μέσω των κυλιόμενων πινάκων προηγούμενων προκηρύξεων. Για όσες ειδικότητες δεν καλύπτονταν, θα ακολουθήσει εκ νέου προκήρυξη.

Το υπουργείο Υγείας μάλιστα απέστειλε παράλληλα αίτημα στο ΑΣΕΠ για τη δέσμευση 6 θέσεων ΔΕ Τυφλών Τηλεφωνητών και 116 θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ΕΚΑΒ και ΕΟΦ, ώστε να παραμείνουν ανοιχτές κενές μέχρι την κάλυψή τους από το προσωπικό που θα διοριστεί βάσει των διατάξεων του Ν.2643/1998 για τα ΑμΕΑ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, η Αριστοτέλους χρειάστηκε να υπερβεί μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να βγει αυτή η προκήρυξη. Σε ανάρτησή του στο fb αναφέρει σχετικά: “Να και η προκήρυξη για τις 1.660 θέσεις μόνιμου προσωπικού Νοσοκομείων-ΚΥγ που απεστάλη στον ΑΣΕΠ για δημοσίευση. Κάποια στιγμή θα γράψω αναλυτικά για τον αγώνα που δώσαμε 1,5 μήνα τώρα ενάντια στη γραφειοκρατική σαπίλα που κληρονομήσαμε -και αλλάζουμε – για να βγει στον αέρα αυτή η προκήρυξη. Οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στη συνεργάτη μας τη Μαρία Βαμβουρελλη που συντόνισε όλη την ομάδα στο υπουργείο υγείας, στο εργασίας, στο ΑΣΕΠ κλπ για να φτάσουμε εδώ σήμερα”.


Προετοιμαστείτε έγκαιρα και σωστά! 

Για την επιτυχή δήλωση συμμετοχής στις περισσότερες προκηρύξεις εργασίας απαιτείται γνώση χειρισμού Η/Υ καθώς και αποδεικτικό Γλωσσομάθειας. Ειδικά η γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αποδεικνύεται με αναγνωρισμένα από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. πιστοποιητικά πληροφορικής που πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι πάνω στις ενότητες:

  • Επεξεργασίας Κειμένου
  • Υπολογιστικών Φύλλων
  • Υπηρεσιών Διαδικτύου

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος λειτουργούν ειδικά προγράμματα με ΔΩΡΕΑΝ παρακολούθηση μαθημάτων για την απόκτηση πιστοποιητικών κατάλληλων για όλες τις θέσεις εργασίας.

Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στα ειδικά τμήματα για την απόκτηση κατάλληλων πιστοποιητικών συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στη φόρμα που βρίσκεται εδώ.