Μαθήματα Ισπανικών Ενηλίκων

(Διά Ζώσης ή Εξ Αποστάσεως)

Στα Σύγχρονα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Υδρόγειος, στην περιοχή Χαριλάου και στο νέο μας κατάστημα στο ΚΕΝΤΡΟ της Θεσσαλονίκης (Καμάρα, Καμβουνίων 9),λειτουργούν ειδικά τμήματα Ισπανικών για φοιτητές, ενήλικες και μαθητές σύμφωνα με το επίπεδο και τη δυνατότητα του κάθε σπουδαστή.

Ειδικά για τους φοιτητές, τα τμήματα είναι εντατικά και ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκτώντας έγκυρη πιστοποίηση με εξετάσεις του Ινστιτούτο Θερβάντες και άριστη γνώση της γλώσσας. 

Σήμερα τα Ισπανικά αποτελούν την επίσημη γλώσσα 21 χωρών σε όλο τον κόσμο με 380 εκατομμύρια ανθρώπων να τα μιλούν σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι η Ισπανική γλώσσα εκφράζει την κουλτούρα διαφορετικών χωρών την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Τα τελευταία χρόνια η εκμάθηση της Ισπανικής Γλώσσας είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στη Βραζιλία (χώρες με τεράστιο πληθυσμό) η εκμάθηση της Ισπανικής γλώσσας είναι υποχρεωτική. Από την άλλη μεριά στην Ευρώπη η εκμάθησή της, μπορεί να μην είναι υποχρεωτική, έχει όμως ραγδαία ανάπτυξη.

Αυτό οφείλεται στο τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον που αναπτύσσεται για την Ισπανία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής .Η γοητεία που ασκούν αυτές οι κουλτούρες στον επισκέπτη είναι τέτοια ώστε μεγάλος αριθμός νέων, ως επί το πλείστον ανθρώπων, να θέλει να μάθει την Ισπανική Γλώσσα.

Γιατί να μάθω Ισπανικά;

Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (380 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Εάν ακόμα δεν έχετε πεισθεί για ποιο λόγο πρέπει να μάθετε Ισπανικά αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η γλώσσα μεγάλων συγγραφέων όπως του Cervantes, του μεγαλύτερου συγγραφέα όλων των εποχών και θεμελιωτή του σύγχρονου μυθιστορήματος, του Lorca (που ο λυρισμός του παραμένει απαράμιλλος) και του G.G.Marquez

Είναι εύκολο να μάθω Ισπανικά;

Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.). Επιπλέον στο Κέντρο μας παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης του προφορικού λόγου, γρήγορα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας (οπτικοακουστικά μέσα όπως video, CD, ταινίες κ.ά.).

Τι διάρκεια έχουν τα προγράμματα εκπαίδευσης;

Νέα τμήματα Ισπανικών ξεκινάνε 2 φορές τον χρόνο: Οκτώβριο & Φεβρουάριο.
Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα είναι συνήθως 4μηνα & 8μηνα ανάλογα με τον στόχο των μαθητών μας.
Σε 4μηνο πρόγραμμα ο σπουδαστής καλύπτει το επίπεδο Α1 ενώ με την συμμετοχή του σε 8μηνο πρόγραμμα η προετοιμασία γίνεται με στόχο το επίπεδο Α2. Την δεύτερη χρονιά οι μαθητές προετοιμάζονται για την απόκτηση πιστοποιητικών επιπέδου Β1 και Β2.

Ποια πιστοποίηση μπορώ να αποκτήσω μαθαίνοντας τα Ισπανικά;

Οι πιστοποιήσεις που μπορεί να αποκτήσει κάποιος στα Ισπανικά είναι: το Inicial, το Intermedio και το Superior του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Η διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση των παραπάνω πιστοποιήσεων γίνονται δυο φορές το χρόνο, κάθε Νοέμβριο και Μάιο.