Συμμετοχή σε διαγωνισμούς ρομποτικής

Η εκπαιδευτική ρομποτική Υδρόγειος μέσω των ειδικών διαγωνιστικών τμημάτων που θα ξεκινήσουν από τη νέα σχολική χρονιά (2022-2023) συμμετέχει στην προετοιμασία παιδιών και ομάδων για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής. Τα τμήματα θα ξεκινούν σε επιλεγμένες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς και θα ανακοινώνονται από αυτή τη σελίδα.

Μέσω αυτών των τμημάτων τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε ειδικά διαμορφωμένους εργαστηριακούς χώρους με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να διαγωνισθούν στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ρομποτικής που διοργανώνονται στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. 

Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί που διοργανώνονται σήμερα στη χώρα μας είναι  η Ολυμπιάδα ρομποτικής World Robotics Olympiad (WRΟ) και ο First Lego League (FLL). Οι προετοιμασίες για τους διαγωνσιμούς ξεκινούν αρκετούς μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Κάθε διαγωνισμός ορίζει τους δικούς του κανόνες συμμετοχής (αριθμός ατόμων/ομάδα, κόστος συμμετοχής, ηλικιακά όρια, δοκιμασίες).

Να σημειωθεί ότι με την τροπολογία 359/6 26.4.2016 του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο σχέδιο Νόμου «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Κοινοβουλίου στις 6 Μαΐου 2016 τα παιδιά που κέρδισαν την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση σε διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα εγγράφονται καθ'υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων.

Έναρξη νέων τμημάτων Σεπτέμβριος 2023. Δηλώστε συμμετοχή στα δωρεάν τμήματα γνωριμίας.