Μαθήματα Ιταλικών για ενήλικες

Τα Ιταλικά, (η μουσική γλώσσα), απαραίτητο εφόδιο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, τη μόδα αλλά και το εμπόριο. Μία γλώσσα γεμάτη κουλτούρα και γλωσσολογικό ενδιαφέρον, που κανείς δε μετάνιωσε που την έμαθε και όλοι θέλουν να την μιλούν.

Στα Σύγχρονα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Υδρόγειος, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη  διδάσκουν Ιταλοί και Έλληνες, άριστοι και έμπειροι καθηγητές, απόφοιτοι ιταλικών πανεπιστημίων, με υπευθυνότητα και αφοσίωση, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο επιτυχίας που μας διακρίνει. Λειτουργούν τμήματα Ιταλικά για φοιτητές και ενήλικες ολιγομελή και προσαρμοσμένα στο χρόνο που ο κάθε σπουδαστής διαθέτει.

Η δοκιμασμένη μεθοδολογία μας, σας προετοιμάζει με μοναδικό στόχο τη σωστή εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας και την εγγυημένη επιτυχία σας, στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου της Perugia και των Ιταλικών μορφωτικών Ινστιτούτων Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Σχεδόν το σύνολο των φοιτητών μας πετυχαίνει στις εξετάσεις πιστοποίησης CELI του Παν/μιου της Perugia, του Ιταλικού Ινστιτούτου και του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Τα πτυχία του Πανεπιστημίου της Περούτζια (CELI) είναι σε πέντε επίπεδα εκ των οποίων τα τέσσερα αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.Τα πτυχία CELI χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης, καθώς και από τον ΑΣΕΠ . Πιο συγκεκριμένα τα πτυχία CELI 3 και 4 αποτελούν προϋπόθεση για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, καθώς και για όποιον ενδιαφέρεται να εργαστεί στην Ιταλία.

Τα πτυχία του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και Αθηνών απευθύνονται σε άτομα που κατοικούν στην Ελλάδα και επιθυμούν να πιστοποιήσουν τη γνώση τους στην Ιταλική Γλώσσα. Τα πτυχία αυτά αναγνωρίζονται μόνον εντός Ελλάδος από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Υπάρχουν δύο πτυχία : το Diploma di Lingua Italiana σε επίπεδο B2 (καλή γνώση) και το Diploma Superiore Di Lingua e Cultura Italiana σε επίπεδο Γ2 (άριστη γνώση), μαθήματα για το τελευταίο γίνονται μόνον στους χώρους του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Πτυχία από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτωντης Ελλάδος ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής δημιούργησε δύο εξετάσεις που αντιστοιχούν στα επίπεδα Β2 (καλή γνώση ) και Γ1 (πολύ καλή γνώση ) Αναμένεται να δημιουργηθεί επίπεδο Γ2 (άριστη γνώση)

Ιταλική γλώσσα

Τα Ιταλικά (italiano ή lingua italiana) είναι Ρομανική γλώσσα που ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία. Όπως πολλές γλώσσες που γράφονται με το Λατινικό αλφάβητο, τα Ιταλικά έχουν διπλά σύμφωνα. Ωστόσο, αντίθετα με τα Γαλλικά και τα Ισπανικά, τα διπλά σύμφωνα προφέρονται ως μακρά στα Ιταλικά. Από τις Ρομανικές γλώσσες τα Ιταλικά θεωρούνται γενικά πως είναι η γλώσσα με την πιο κοντινή ομοιότητα με τα Λατινικά υπό όρους λεξιλογίου, αν και τα Ρουμανικά συντηρούν περισσότερο τη γραμματική των Κλασικών Λατινικών και τα Σαρδηνιακά είναι τα πιο συντηρητικά υπό όρους φωνολογίας.


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Ορθογραφική διόρθωση, κλίση ρημάτων, συνώνυμα και αντίθετα, ενικός, πληθυντικός ονομάτων και επιθέτων.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια


ΛΕΞΙΚΑ

Πολύγλωσσο λεξικό


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Ιταλικά πανεπιστήμια


ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ & ΤΥΠΟΣ

Περιοδικό :  Panorama

Περιοδικό : L' Espresso

Ράδιο, Ειδήσεις, Μουσική, Αθλητικά, Πολιτισμός