Μαθήματα Ιταλικών Ενηλίκων

(Διά Ζώσης ή Εξ Αποστάσεως)

Τα Ιταλικά, (η μουσική γλώσσα), απαραίτητο εφόδιο για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, τη μόδα αλλά και το εμπόριο. Μία γλώσσα γεμάτη κουλτούρα και γλωσσολογικό ενδιαφέρον, που κανείς δε μετάνιωσε που την έμαθε και όλοι θέλουν να την μιλούν.

Στα Σύγχρονα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Υδρόγειος, στην περιοχή Χαριλάου και στο νέο μας κατάστημα στο ΚΕΝΤΡΟ της Θεσσαλονίκης (Καμάρα, Καμβουνίων 9) διδάσκουν άριστοι και έμπειροι καθηγητές, απόφοιτοι ιταλικών πανεπιστημίων, με υπευθυνότητα και αφοσίωση, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο επιτυχίας που μας διακρίνει. 

Τα τμήματα των Ιταλικών για φοιτητές και ενήλικες είναι ολιγομελή και προσαρμοσμένα στο χρόνο που ο κάθε σπουδαστής διαθέτει. 

Λειτουργούν 4μηνα & 8μηνα προγράμματα με στόχο την πιστοποίηση επιπέδων Α2 & Β1 αντιστοίχως, στον πρώτο χρόνο εκμάθησης.

Η δοκιμασμένη μεθοδολογία μας, σας προετοιμάζει με μοναδικό στόχο τη σωστή εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας και την εγγυημένη επιτυχία σας, στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου της Perugia και των Ιταλικών μορφωτικών Ινστιτούτων Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Σχεδόν το σύνολο των φοιτητών μας πετυχαίνει στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ιταλικού Ινστιτούτου και του πιστοποιητικού CELI του Παν/μιου της Perugia.

Τα πτυχία του Πανεπιστημίου της Περούτζια (CELI) είναι σε πέντε επίπεδα εκ των οποίων τα τέσσερα αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο.Τα πτυχία CELI χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης, καθώς και από τον ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα τα πτυχία CELI 3 και 4 αποτελούν προϋπόθεση για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, καθώς και για όποιον ενδιαφέρεται να εργαστεί στην Ιταλία.

Ιταλική γλώσσα

Τα Ιταλικά (italiano ή lingua italiana) είναι Ρομανική γλώσσα που ομιλείται από περίπου 70 εκατομμύρια ανθρώπους κυρίως στην Ιταλία. Όπως πολλές γλώσσες που γράφονται με το Λατινικό αλφάβητο, τα Ιταλικά έχουν διπλά σύμφωνα. Ωστόσο, αντίθετα με τα Γαλλικά και τα Ισπανικά, τα διπλά σύμφωνα προφέρονται ως μακρά στα Ιταλικά. Από τις Ρομανικές γλώσσες τα Ιταλικά θεωρούνται γενικά πως είναι η γλώσσα με την πιο κοντινή ομοιότητα με τα Λατινικά υπό όρους λεξιλογίου.


ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΤΑΛΙΚΑ

Ορθογραφική διόρθωση, κλίση ρημάτων, συνώνυμα και αντίθετα, ενικός, πληθυντικός ονομάτων και επιθέτων.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια


ΛΕΞΙΚΑ

Πολύγλωσσο λεξικό


ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ & ΤΥΠΟΣ

Περιοδικό :  Panorama

Περιοδικό : L' Espresso

Ράδιο, Ειδήσεις, Μουσική, Αθλητικά, Πολιτισμός