Τουλάχιστον 8.700 θα είναι οι μόνιμοι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην καθαριότητα των ΟΤΑ που αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού, που είχαν υποβάλλει μέχρι πριν από λίγες ημέρες οι περισσότεροι δήμοι της χώρας.

Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, προκειμένου να καθοριστούν οι χρόνοι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (κοινωνικά κριτήρια), καθώς και ο χρόνος έκδοσης της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Η ανεξάρτητη αρχή διαμήνυσε στον υπουργό ότι αναμένει να της αποσταλεί το σχετικό αίτημα από πλευράς υπουργείου για τον αριθμό των θέσεων ανά δήμο. Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να συντομευτεί χρονικά η όλη διαδικασία, καθώς το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου του 2018 θα πρέπει το ΑΣΕΠ να έχει αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού.

Τότε λήγει η τελευταία παράταση χρόνου με τις ανανεώσεις των συμβάσεων που έγιναν στους συμβασιούχους στην καθαριότητα των ΟΤΑ και το κενό που ακολουθεί θα πρέπει καλυφθεί αμέσως με την πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων, μέσω του πίνακα των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Από το 2015 και εντεύθεν αρκετοί πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνταν να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής των τωρινών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήταν αντισυνταγματικές οι διαρκείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Ωστόσο, με τον νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή οι τωρινοί συμβασιούχοι θα αποκτήσουν προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων, καθώς θα πριμοδοτηθούν με 17 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.

Αναφορικά με την προκήρυξη, πληροφορίες από το ΑΣΕΠ αναφέρουν ότι θα εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν αφού πρώτα σταλεί το ανάλογο αίτημα από το υπουργείο Εσωτερικών, εκδοθεί η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και γίνει η παρακράτηση του ανάλογου αριθμού θέσεων για ΑμΕΑ από τον ΟΑΕΔ, όπως προβλέπει ο νόμος για κάθε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Όπως έχουν διαμηνύσει από το υπουργείο Εσωτερικών, ο συγκεκριμένος αριθμός των 8.700 προσλήψεων στην καθαριότητα των δήμων δεν θα προσμετρηθεί στη μνημονιακή αναλογία μία πρόσληψη ανά τρεις συνταξιοδοτήσεις που θα ισχύσει για το 2018, καθώς η μισθοδοσία των εργαζομένων θα προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων και δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

e-dimosio.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις θέσεις που απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα (ΚΩΔ 001) τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, άλλως δεν θα γίνουν δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.

Ειδικά για τις θέσεις που απαιτείται: Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου μπορείτε να συμμετέχετε στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικών πληροφορικής για τις συγκεκριμένες απαιτούμενες ενότητες με παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων. Νέα ταχύρυθμα τμήματα απόκτησης των απαραίτητων πιστοποιητικών.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής