Πρόγραμμα πληροφορικής για Ανέργους και Φοιτητές

Ανακοινώθηκε ο νέος κύκλος του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής (Office) με σκοπό την απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών από εξεταστικό φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας) για όλες τις προκηρύξεις εργασίας και ΑΣΕΠ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι Άνεργοι & Φοιτητές του νομού Θεσσαλονίκης.

Νέες ημερομηνίες έναρξης του προγράμματος: 13/12, 16/12, 17/12, 18/12, 19/12, 20/12

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται παρακάτω. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Πληροφορικής (MS Office) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε δομημένα τμήματα. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εκμάθηση δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να αποκτήσουν τo απαραίτητο και εγκεκριμένο πιστοποιητικό για όλες τις προκηρυσσόμενες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ ή αντίστοιχες θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πάνω στις ενότητες (Internet, Word, Excel, Powerpoint, Windows, Access). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Για τους φοιτητές δυνατότητα παγώματος του προγράμματος σε περιόδους εξεταστικής

- Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου παρακολούθησης μαθημάτων (ελεύθερη επιλογή 09.00 - 21.00 καθημερινά)

- Δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων με την συνεχή καθοδήγηση καθηγητών σε δομημένα τμήματα

- Διενέργεια εξετάσεων 2 φορές την εβδομάδα

- Δυνατότητα επιλογής ταχείας εκπαίδευσης για άμεση συμμετοχή σε εξετάσεις

- Δωρεάν επανεξετάσεις σε περίπτωση αποτυχίας

Διάρκεια μαθημάτων

Η δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων, αναλόγως το επίπεδο γνώσεων μπορεί να διαρκέσει από 1 εβδομάδα έως και 3 μήνες από την ημερομηνία έναρξης, ανάλογα με το αρχικό επίπεδο του κάθε σπουδαστή.

Εξετάσεις για πιστοποίηση ΑΣΕΠ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από ΕΟΠΠΕΠ (με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς). Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€ για κάθε ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων στον φορέα πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από ΑΣΕΠ και κατάλληλο για μεταπτυχιακά, προκηρύξεις και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό και έχει δια βίου ισχύ χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.