Την Παρασκευή 15/10, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα οι μαθητές του Coding Lab θα παρακολουθήσουν μία ανάλυση των σύγχρονων εργαλείων ανάπτυξης εφαρμογών Πληροφορικής.

Έχοντας μπροστά μας το τελευταίο Developer Survey του 2021 (StackOverflow) θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τις τάσεις καθώς και τις δημοφιλέστερες τεχνολογίες και μεθοδολογίες ανάπτυξης εφαρμογών Πληροφορικής.

Στη συνέχεια απόφοιτοι μαθητές μας από τα Coding Labs του 2019 θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν πώς υλοποίησαν ένα full-stack app για την συλλογή, ανάλυση και σύγκριση μετρικών ελέγχου της καθαρότητας της ατμόσφαιρας έξω από σχολικές μονάδες.

Τέλος, σαν hands-on δραστηριότητα οι νέοι μας μαθητές θα υλοποιήσουν μία δραστηριότητα στην οποία μέσω ενός API θα παίρνουν τα δεδομένα της εφαρμογής και θα τα παρουσιάζουν σε μία δική τους ιστοσελίδα.

Δείτε περισσότερα για τη σημερινή εκδήλωση εδώ: https://bit.ly/3DH62g5

Η εκδήλωση θα γίνει 19:00-21:00 (δια ζώσης για τα τμήματα που έχουν μαθήματα σήμερα) και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω Zoom εδώ: https://bit.ly/2YKx0V3 (Meeting ID: 857 7605 3867)

Την επόμενη Παρασκευή 22/10, θα ξεκινήσουμε το φετινό hashtag γύρω από το οποίο θα δουλεύουμε και θα ενημερωνόμαστε (με παρουσιάσεις, hands-on δραστηριότητες και εκδηλώσεις). Για τη φετινή χρονιά είναι οι τεχνολογίες #BLOCKCHAIN
Περισσότερα εδώ: https://bit.ly/3AEzZeR