Ανακοινώθηκε ο νέος κύκλος του επιμορφωτικού προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων εκμάθησης υπολογιστών με σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικών από φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας) για προκηρύξεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι Άνεργοι & Φοιτητές του νομού θεσσαλονίκης.

Ημερομηνίες έναρξης του προγράμματος: 21/9, 22/9, 25/9, 26/9, 27/9, 28/9, 29/9, 2/10, 3/10, 4/10

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την φόρμα που βρίσκεται παρακάτω. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα από πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από το κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος (Παπαναστασίου 150, γήπεδο Άρη Χαριλάου). Στοχεύει στην εκμάθηση δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να αποκτήσουν τα απαραίτητα εγκεκριμένα πιστοποιητικά για όλες τις προκηρησσόμενες θέσεις εργασίας μέσω ΑΣΕΠ ή αντίστοιχες θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πάνω στις ενότητες (Υπηρεσίες Διαδικτύου, Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Χρήση Η/Υ & Διαχείριση Αρχείων, Παρουσιάσεις,  Βάσεις Δεδομένων). 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου παρακολούθησης μαθημάτων

- Για τους φοιτητές δυνατότητα παγώματος του προγράμματος σε περιόδους εξεταστικής

- Δυνατότητα αναπλήρωσης χαμένων ωρών μαθημάτων

- Δωρεάν επανεξετάσεις σε περίπτωση αποτυχίας

Διάρκεια μαθημάτων

Η δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων, αναλόγως το επίπεδο γνώσεων μπορεί να διαρκέσει από 1 εβδομάδα έως και 3 μήνες από την ημερομηνία έναρξης.

Εξετάσεις για πιστοποίηση ΑΣΕΠ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από ΕΟΠΠΕΠ (με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς). Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€/ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από ΑΣΕΠ και κατάλληλο για μεταπτυχιακά, προκηρύξεις και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό και έχει δια βίου ισχύ.